Göz Altı Morlukları

Göz Altı Morluğu Nedenleri


Göz altı morlukları genellikle genetik faktörlerin etkisiyle açığa çıkan bir durum olsa da, yaşlanma, stres, sigara kullanmak, uykusuzluk, uzun süre ekrana başında çalışma ve dengesiz beslenme ile açığa çıkar. Koyu halkalar veya morartılar olarak görülebilir. Sorun gözaltı kılcal damarlarındaki kanın sızması sonucu oluşan bu görüntü o bölgedeki hemoglobinin okside olması sonucu açığa çıkıyor.

Göz Altı Morluğu Nasıl Geçer


Göz altlarınızda morluklar varsa buna karşı yapmanız gereken uygun bakımı uygulamak ve göz altlarınızda morluğa neden olabilecek şeylerden uzak durmaktır. Çoğu kadının yaptığı ilk iş kozmetik ürünlere bir kurtarıcı olarak sarılmaktır, oysa kozmetik ürünler bu noktada size yardımcı olabilirler ancak asla mucize beklemeyin. Zaten kati vaatlerle satılan mucize diye nitelendirilen ürünlerden uzak durmanız gerektiğini ya yaşamsal olarak tecrübe etmişsinizdir, ya da alın işte tecrübe olur, yanıla yanıla öğrenirsiniz.

Göz Altı Morluklarında Ne Yapılmalı


Göz altı morluklarına karşı yapmanız gereken en önemli şey gözlerinizi dinlendirmeniz, çok fazla ekrana bakmamanız, sigarayı biraz azaltmanız (bakın bırakın demiyoruz, hobi olarak gene için), dengeli beslenmeniz ( daha az fast food daha az kola, fazlaca sebze tüketiniz) gerekiyor. Çok sulu gözseniz gözünüzü ovuşturmaktan bitap etmemeniz, hatta ağladığınızda gözlerinizi hiç ovmamanız, esasen hiç ağlamamanız (ağlayarak bir sorun çözüldüğü hiç bir kitapta yazmıyor ) gerekiyor.

Gözlerinizi ovmak gibi yanlış alışkanlıkları bırakın, sabah kalktığınızda veya daha başka zamanlarda bu oldukça kötü bir davranış, sonra neden gözlerim morarıyor demeyin. Ayrıca aşırı sıcak suyla yüz yıkanmaz, yüzünüzü sabah şöyle buz gibi bir suyla yıkayın hem çabuk kendinize gelirsiniz hem de göz altı morluklarınıza iyi gelir.

Göz Altı Morluklarına İyi Gelen Maddeler


Peki göz altı morluklarına ne iyi gelir. Şüphesiz ki kan dolaşımını arttıran oksidasyonu engelleyen her şey iyi gelir. Bunların başında c vitamini ve k vitami ile Acetyl Tetrapeptide-5 iyi gelir diyorlar.

Bu konuda yazacaklarımız şimdilik bu kadar, lütfen çekinmeden aşağıdaki yorum bölmesine soru sorun, bir bildiğiniz varsa paylaşın, Bilgi birlikte üretilen bir şeydir. Diyelim ki bu yazıyı çok beğendiniz o zaman sosyal medya butonları yardımıyla paylaşın ki daha fazla insan yararlansın. 

Yazıyı beğendiyseniz, aşağıdaki butonlar yardımıyla paylaşın, reklama para verdirmeyin bir el atın sevaptır.
Share on Tumblr

Yorum Ekleyin